måndag 7 april 2014

för mer lust och glädje i människors liv

Sexualiteten har i alla tider varit en källa till lust och glädje i människors liv. Så kan det bli igen även om man för tillfället har en svacka. Med små enkla tips och hjälpmedel kan man ofta få en förbättring på det som vänt upp och ner på sexlivet. 

Vi som jobbar på Lustjakt träffar dagligen på kunder, personligen och via mail eller telefon som har problem i sexlivet. De allra flesta tycker att det är jättejobbigt att de lider av dessa problem och har svårt för att prata om det. För det är ju så att problem som har med underlivet eller lusten att göra är inget vi pratar om med vem som helst. Men för oss på Lustjakt så är det inget konstigt, vi är vana och vi finns här för att försöka hjälpa till. Och många gånger finns det många små enkla saker och tips som man kan testa för att se om det är just det som underlättar eller hjälper för just dig/er.

De allra flesta av oss råkar någon gång i livet ut för problem som påverkar sexlivet/samlivet, eller annars kanske det är vår respektive som råkar ut för det och det påverkar givetvis båda i förhållandet.
Det finns mycket som påverkar sexlivet det kan exempelvis vara 
  • stress
  • sjukdomar
  • mediciner
  • depressioner
  • oro
  • ålder 
  • psykiskt eller fysisk trötthet 
  • förändringar i livet som exempelvis när man fått barn och man ska finna en ny roll som mamma/pappa
  • lära kanna sin nya kropp som man får efter förlossningen eller efter en olycka/skada. 
 – Detta är bara några av alla de saker som påverkar sexlivet på ett eller annat sätt och som kan göra att man tappar bort lusten och glädjen i livet.

Sexualiteten spelar en stor roll i vår identitet, fast ofta är det inget vi tänker på/märker av förrän det blivit ett problem. Om den sexuella samvaron av någon anledning inte fungerar så blir det också lätt ett hot mot hela vår identitet. Risken finns att vi förlorar möjligheten till närhet och att ge eller få njutning. Det är också lätt att man drar sig undan pga. att man är rädd för att misslyckas sexuellt. Men närhet är viktigt för att vi ska kunna må bättre. 

Vi som jobbar med detta är vana vid berättelser och frågor som har med problem i sexlivet att göra. Men hur hade du reagerat om en av dina vänner hade anförtrott sig om att hon/ han hade något sexuellt problem? 

Hade du själv vågat anförtro dig inför en vän tror du?


4 kommentarer:

Maria Nilsson sa...

Intressant ämne och något som berör alla. Denna blogg kommer jag att följa med spänning. :)

Dorotea Pettersson sa...

Alltid ett intressant och akutellt ämne. Jag tror att många av oss håller tyst om vad som inte fungerar inför andra. Min man och jag däremot har en bra dialog.

Teresia K Scher sa...

Viktigt ämne!! Lust och glädje är ju vår grundläggande skapande kraft, den kan kanaliseras på många sätt såklart, men äkta möten med vår sexualitet och rätt person :) är/kan utgöra en stadig grund för vårt välmående. Ibland är rätt person någon annan också, ibland är det vi själva:):)

Fafo syrfare sa...

Det är ett intressant ämne.. jag följer dig gärna