onsdag 23 april 2014

Glidmedel både vid torrhet OCH fuktighet

Många tror att fuktigheten har med upphetsningen att göra, men så behöver verkligen inte vara fallet.
Våra kroppar kan av olika anledningar förändras för en period eller med tiden kanske pga 
  • barnafödande
  • att hon är i klimakteriet
  • ålder
  • medicinering
  • sjukdom
  • neurologiska skador 
  • eller om hon är stressad etc.
Ett glidmedel kan med fördel användas i dessa fall som kvinnan producerar tillräckligt med sekret.
Det är mycket viktigt att inte ha samlag utan glidmedel om det saknas eller finns för lite lubrikation, då det kan ge både kroppsliga och psykiska problem framöver.

Ett glidmedel är minst lika användbart även då sekretproduktionen(fuktigheten) är god, då känslan med ett glidmedel blir helt annorlunda än utan.  
Många glidmedel är även utmärkta som massageoljor och kombinationen massageolja/glidmedel är ofta oslagbar när det kommer till att göra ens partner upphetsad. - Smek och lek med glidmedel för att upptäcka nya känsliga zoner.

65102

Glidmedel på kondomer 

Kondomer är i princip alltid glidmedelsbehandlade för att de inte ska torka ut i förpackningen och för att de ska vara enklare att rulla på. Detta glid brukar alltid vara 100% silikonbaserat. Använd aldrig oljebaserade glidmedel tillsammans med kondom då detta kan lösa upp kondomerna.


Glidmedel vid annan penetration3890

Glidmedel kan också underlätta vid andra tillfällen i vardagen vid införandet av tampong eller febertermometer eller liknande. Vid användandet av knipkulor gör ett glid att det blir bekvämare att både föra in dem och ta ut dem.


56565

Glidmedel och graviditet

Om du försöker att bli gravid så bör du om det är möjligt undvika glidmedel. Inte för att det finns självklara problem med glidmedel och befruktning utan för att vi tycker det är bättre att vara på den säkra sidan. Men har du problem med lubrikationen så är det bättre med ett glidmedel än inget alls. Välj då helst ett vattenbaserat glidmedel.60069


Glidmedel vid oralsex

Det finns ätbara och smaksatta glidmedel som passar extra bra vid oralsex. Dessa glid är alltid vattenbaserade.
Tips: Tycker du om smultron så kanske Invits wild strawberry är ett glid för dig.


Glidmedel på sexleksaker i silikonmaterial

De flesta tillverkare avråder från användning av silikonbaserat glid på produkter i silikonmaterial då dessa kan ha en negativ inverkan på materialet. Använd istället vattenbaserat glid. Det råder dock delade meningar om detta. Läs artikel

Tips 9079på bra vattenbaserat glid

Lube 4 you - ett prisvärt och helt neutralt vattenbaserat glid.
Det är perfekt att använda detta vattenbaserade glid när du bara vill ha lite "starthjälp".


1787

Tips på bra silikonbaserat glid

Eros Woman silicone care - Ett mycket bra silikonbaserat glidmedel som har ett långvarigt glid och bra glidegenskaper. Innehåller även aloe vera och E-vitamin för bästa hudvård.
Perfekt även vid massage.

Inga kommentarer: