måndag 25 maj 2015

Finns det säkra perioder?

      

 

Är myten sann?

Finns det säkra perioder utan risk för graviditet? Svaret är både JA och NEJ.

En kvinna kan bli gravid i tre dagar efter ägglossningen och könsceller kan överleva och bli befruktade i fyra dagar i äggledaren.
Övriga dagar under menscykeln kan kvinnan inte bli gravid. Det finns alltså säkra perioder MEN eftersom det är såpass svårt att fastslå tiden för ägglossningen så är det också samtidigt väldigt osäkert.
 

 
Den säkra perioden är alltså osäker och bör inte användas om du vill vara helt säker på att inte bli gravid. Använd kondom så är du också skyddad mot könssjukdomar.
Avgör samlagets tidpunkt barnets kön?
Många par som har försökt bli med barn har kanske fått rådet att ha samlag vid en viss tidpunkt för att på så sätt bestämma barnets kön. Studier visar dock att vare sig samlagets tidpunkt eller samlagsställningen påverkar om det blir en pojke eller en flicka.
 

 
 

 

Graviditetstest

Med RFSU graviditetstest kan du själv snabbt och enkelt ta reda på om du är gravid. Du kan göra testet redan 6 till 15 dagar efter befruktning, dvs en vecka före förväntad mens.
 
 

 
 

 
 

Mest sålda kondomen

Vill du ha en bra kondom till bra pris så kan vi rekommendera Amor kondom - Endast 4 kr.
 

 
 

Väntar ni barn?

Om du är gravid och vill ha tips på hur du och din partner kan förgylla sexlivet under tiden kan ni få inspiration av  DVD-filmen, Njuta Nio heta månder. Läs mer
Ni kan också läsa mer i vår samlade information om Sex och graviditet.
I nästa veckas nyhetsbrev ska vi ta upp hur ofta männen kontra kvinnorna tänker på sex varje dag. Läs det spännande svaret!
Vi på Lustjakt önskar dig en underbar dag!
 
 


 

"Det är inte vad du tittar på som spelar roll, det är vad du ser." 
                                                                 Henry David Thoreau
 

Inga kommentarer: