torsdag 5 mars 2015

Anorgasmi - svårt få orgasm


 

Vad innebär Anorgasmi?

Det finns kvinnor som har svårt att få orgasm även om de får mycket sexuell stimulans. Den medicinska termen för detta är Anorgasmi.
I detta nyhetsbrev tar vi upp problematiken med svårighet att få orgasm för kvinnor.
 


Orsaker

Det kan finnas många olika orsaker till att du upplever en svårighet att få orgasm.
Fysiska orsaker
Det kan vara fysiska orsaker som t ex sjukdom, mediciner, operationer, olycka, könsstympning, alkohol, åldrande etc.
Psykiska orsaker
Det kan också beror på olika psykiska problem, trauman, övergrepp, depression, ångest, prestationskrav, religiösa övertygelser etc.
Relationsproblem
Problem i relationen kan visa sig i sexuella problem. Det är inte lätt att njuta om det finns olösta konflikter, samhörighetskänsla saknas eller om du till exempel känner dig illa behandlad av din partner.
Läs hela artikeln om Anorgasmi hos kvinnor

 
 

 

Vid kontakt med läkare

För att din läkare ska kunna hjälpa dig på bästa sätt kan det vara bra att vara förberedd inför mötet. Svara så ärligt och utförligt som möjligt på läkarens frågor för att denne ska kunna se vilka bakomliggande orsaker som kan ligga bakom dina problem. 
 
 

 
 

 
 
 

Vibrator

Genom att använda en vibrator så kan du underlätta att få orgasm.
Bilden visar nyheten Twister head som har kraftfulla vibrationer. Läs mer
 

Stimulerande medel

Genom att använda ett stimulerande medel så kan du öka förutsättningarna att få orgasm.
Bilden visar Viamax sensitive gel. Läs mer
 

Glidmedel

Att använda ett glidmedel kan göra underverk för upplevelsen oavsett om du använder glid på klitoris eller i slidan.
Köp 3 test för 1 kr. Läs mer
 

 
 

 
 

Träna upp dina slidmuskler

Om dina slidmuskler är förslappade så kan det också påverka din förmåga att få orgasm. Träna upp din bäckenbottenmuskulatur för att underlätta orgasm eller få kraftigare orgasmer. Bäst effekt får du om du använder knipkulor. Bilden visar extra tunga knipkulor, Maia Twistty balls.
 

 
 

Fokusförskjutning

Försök att släppa kraven på att få orgasm. Slappna av och njut av intimiteten och beröringen. Låt inte sexlivet kännas som en belastning utan släpp din mentala föreställning och dina förväntningar om hur ett bra sexliv ska vara. Låt istället dina sinnen njuta av det som faktiskt ÄR skönt och fyller dig med en känsla av välbehag.

 
 

 
 

Ge orgasmen en puff

Visste du att det finns ett sätt att andas som kan underlätta för dig att få orgasm. Syrebrist ökar nämligen känsligheten och det kan också hända att du känner en stark värme stiga upp i underlivet. Du kan göra nedanstående andningsövning flera gånger.
 

 
Gör så här
När du känner att du är nära en orgasm, ta ett djupt andetag och blås ut all luft via munnen. Pressa ut all luft tills du nästan kippar med andan. 
LYCKA TILL!
 

 
 

Tänk på

Om du tänker på dig själv som en person som har svårt att få orgasm och du får diagnosen Anorgasmi så kan detta i sig medföra att du får än svårare att få orgasm.
Varför?
Dina övertygelser har stor påverkan på ditt autonoma nervsystem som styr alla kroppens processer. Vad händer om du byter ut din övertygelse? ”Jag är bra på att njuta fullt ut och har lätt att få orgasm.”
Ha en fortsatt njutbar dag önskar vi på Lustjakt!
 
 

 
 


 

"Stånga inte huvudet mot väggen, leta upp dörren istället." 
                                                  Okänd
 

Inga kommentarer: