måndag 2 februari 2015

Sex och graviditet
 

Väntar ni barn?

Sex och graviditet går det ihop? -Javisst. Många par kan till och med uppleva ett uppsving i kärlekslivet under graviditeten.
När magen är som störst gäller det att vara lite påhittig vilken samlagsställning som passar bäst. Det är också bra för kvinnan att ha mycket sex innan förlossningen, då sammandragningarna som sker under orgasmen är samma muskler som hjälper till att krysta fram barnet.
Här nedan finner du några artiklar som kan vara bra för dig att läsa som är gravid eller som nyss har fått barn. Kan man ha sex när man är gravid? Hur länge ska vi vänta att ha sex efter förlossningen? Hitta svaren på dina frågor.

(tryck på den blå texten så kommer du vidare till artikeln). 
Sex under och efter graviditet
De sexuella känslorna förändras för både män och kvinnor under och efter graviditeten. För vissa innebär det ingen större skillnad i sexlivet medan andra kan uppleva den här tiden som påfrestande. För en tredje påverkar det sexlivet positivt. Många väljer själva att ta en längre paus efter förlossningen.

Sex efter graviditet och förlossning
Det är väldigt individuellt hur vi ser på, känner och upplever sex efter genomförd graviditet och förlossning. Kroppsligen så går det ofta bra att genomföra samlag fyra till sex veckor efter en komplikationsfri förlossning men ofta så är man inte psykiskt riktigt redo än. 

Kvinnan efter förlossningen
Efter förlossningen kan allt kännas omtumlande. Det första dygnet är du antagligen hög på endorfiner. Du stannar vanligtvis kvar på BB en till tre dagar. Hur påverkad du är av den smärtlindring du fick under förlossningen beror helt på vad du valde. Du behöver mycket sömn den första tiden. I denna artikel hittar du information om hur kvinnan påverkas efter förlossningen.Knipkulor vid graviditet
Det är vanligt förekommande att kvinnor kan få besvär med urinläckage under graviditeten och efter förlossningen men problemet brukar upphöra efter några månader. Men varje vaginal förlossning är en påfrestning för bäckenbotten så det är bra att redan innan förlossningen träna upp muskulaturen.
Gå till kategori Knipkulor
 

Inga kommentarer: