söndag 4 november 2012

Tantrasex
I tantra betraktas kroppen som något heligt och det anses därför viktigt att ta hand om kroppen och att älska sig själv.

Att älska enligt tantra innebär att du vidgar den sexuella upplevelsen till något större än kroppen och den rent fysiska orgasmen. Den sexuella akten blir ett sätt att nå djupare insikter om sig själv och sin partner och att växa andligt.


Hedra varandra
Inom tantra är det viktigt med ritualer. En ritual är att förbereda rummet så att det blir en erotisk helgedom. Rensa bort allt som stör och behåll bara sakerna som är vackra eller som gynnar en positiv och fridfull stämning.
Kärleksföreningen
Kom varandra riktigt nära, både kroppsligen och själsligen, genom att praktisera ställningen "Morgon- och kvällsbönen". Mannen ligger ovanpå och kvinnan lägger sina ben runt hans lår. Bröstkorgarna ligger så tätt mot varandra att det blir en känsla av en enda gemensam kropp. Det är meningen att mannen ska röra sig ytterst lite, bara såpass att erektionen inte försvinner. Kvinnan slappnar av och njuter av hans närhet. Andas djupt och gärna samtidigt. Fokusera på vad som händer i kroppen och på känslan av kärlek.

Stanna i denna ställning minst 15 minuter. Övningen praktiseras morgon och kväll för ökad intimitet.
Slappna av

Tantriskt sex handlar inte om att anstränga sig eller ens att försöka få orgasm. Tantriskt sex handlar istället om att njuta fullt ut och att slappna av. När du är fokuserad på målet så kan resultatet istället bli att du missar upplevelsen.

Om kvinnan utövar total avslappning i kärleksmusklerna under sex så kan känsloupplevelsen bli annorlunda och kan också leda till fontänorgasm.

Gör så här:
Andas ut och slappna av fullständigt i kärleksmusklerna och tryck sedan på lite grann (som om du skulle kissa).


Bilden visar en DVD-film om Tantrasex.

Inga kommentarer: